Startsein voor tweede jaargang ‘Driving Skills for Life’

 26 February 2015
    • Ford België organiseert ook in 2015 ‘Ford Driving Skills for Life’, een programma dat jongeren bewuster leert deelnemen aan het verkeer. Ford België werkt hiervoor samen met een aantal partners, waaronder het BIVV (Belgisch Instituut voor Verkeersveiligheid).
    • De eerste Belgische sessies van ‘Ford Driving Skills for Life’ in België zullen plaatsvinden op zaterdag 18 en zondag 19 april op de Europese testbanen van Ford in Lommel (NL). Later in 2015 zijn er ook sessies voorzien in het Westen van het land (NL+FR) en in Luxemburg (FR).
    • In 2014 was Driving Skills for Life in België een groot succes met 460 enthousiase deelnemers verspreid over twee weekends. Video: http://youtu.be/gSLsDXRg6O4.
    • In België, net zoals in de rest van Europa, zijn jongeren tussen 18 tot 24 de meest kwetsbare groep voor ongevallen op de openbare weg. Voor deze groep is het risico op een ongeval met dodelijke afloop zelfs tweemaal groter dan voor anderen.
    • Meer informatie en inschrijven: www.forddsfl.be.

 

Sint-Agatha-Berchem, 26 februari 2015 – Na een succesvolle start in 2014 geeft Ford België nu het startsein voor de tweede jaargang van Belgische Driving Skills for Life, een programma dat jongeren bewuster leert deelnemen aan het verkeer. De eerste sessies van ‘Ford Driving Skills for Life’ zullen plaatsvinden op zaterdag 18 en zondag 19 april op de Europese testbanen van Ford in Lommel. Later in 2015 zijn er ook sessies voorzien in het Westen van het land en in Luxemburg. Geïnteresseerden, jongeren met een leeftijd van 18 tot 24 jaar met een rijbewijs, kunnen zich inschrijven kan via www.forddsfl.be.

In 2014 was de Belgische editie van Driving Skills for Life een groot succes. Tijdens de twee weekends die vorig jaar georganiseerd werden, namen niet minder dan 460 jongeren deel. De reacties waren enthousiast, getuige daarvan de video die tijdens het evenement gemaakt werd: a href="http://youtu.be/gSLsDXRg6O4" target="_blank">http://youtu.be/gSLsDXRg6O4.

'Ford Driving Skills for Life’ werd ontwikkeld om jongeren bewust te maken van de gevaren in het verkeer en hen de nodige vaardigheden aan te leren om veiliger de weg op te gaan en zo het aantal ongevallen te doen dalen. Het programma is gratis en focust op de voornaamste factoren die ongevallen bij jongeren veroorzaken: het herkennen van onveilige situaties, voertuigbeheersing, het inschatten van snelheid en afstanden én afleidingen aan het stuur.

‘Ford Driving Skills for Life’ werd 10 jaar geleden gelanceerd in de Verenigde Staten en nadien in andere werelddelen. Meer dan 110.000 jongeren volgden reeds de praktische opleiding en 500.000 anderen de online training. In 2013 werd het programma opgestart in enkele Europese landen en nu dus ook in België. Tijdens het eerste jaar van de Europese ‘Ford Driving Skills for Life’ werd niet minder dan 1,5 miljoen euro geïnvesteerd in het programma.